Liitutaulunvihreä

liitutaulukoko

Edellinen korallinpunainen, jonka Pantone on tulevan vuoden 2019 väriksi valinnut muistuttaa meitä tuon ihastuttavan värisen korallin haalistumisesta ilmaston lämpenemisen seurauksena. Pantonelta hieman haiskahtaa tekopyhyydeltä. Vaikkei kyseessä Pantonen mukaan ole mikään trendiennuste, sellaisena se sivustolla näyttäytyy. Esimerkkikuvat kertovat värin esiintymisestä erilaisissa tuotteissa tulevaisuudessa. Lisää trendejä, lisää tuotteita, lisää lämpöä ilmakehään.

Pantone todellakin korostaa, että vuoden väri on eräänlainen maailmantilan näkyväksi tuleminen, ei pelkkä uusi trendiväri.

Korallinpunainen matsaa erinomaisesti tumman vihreän kanssa. Ne muodostavat silmää hivelevän harmonian kontrastisena pariskuntana, toisiaan täydentäen. Tumma ja vaaleahko, punainen ja vihreä, herkkä ja melankolinen, makea ja maanmakuinen.

Tumman metsänvihreä on kuin entisaikojen liitutaulun vihreä. Miksi ihmeessä nuo kauniin vihreät pinnat katosivat täysin 2000-luvulla? Metsästämällä löysin vielä sivurakennukseen unohtuneen hyvin hoidetun vihreän pinnan. Miten nostalgisen sointuva suhina liidusta sen pintaan syntyykään.

Kaikki nuo liitutaulut on korvattu ensin pikkuhiljaa fläppitauluilla, joihin vierailevat konsultit piirtävät tussilla muutaman prosessikaavion, käyrät ylöspäin. Kas näin. Uusi neitseellinen paperi ja siihen slogan. Paperinippu täyttyy ja tussit vinkuvat kunnes kuluvat ja seuraavaan koulutuspäivään haetaan jälleen uudet tussit.

Vähitellen fläppitaulut ja liitutaulut korvattiinkin valkotauluilla. Nyt jokaisessa tilassa on harmahtava muovipinta, johon kirjoitetaan tusseilla. Tussit on pakattu pieniin muovisiin koteloihin. Ne kestävät muutaman viikon ja sitten ovatkin muovista kemikaaleja sisältävää jätettä. Muovisia koteloita on ostettava jatkuvalla syötöllä, samoin liuotinaineita, koska aina joku näistä vierailevista konsulteista on erehtynyt raapustamaan voimalauseensa permanenttitussilla.

Entisajan liitutauluun piirrettiin ja kirjoitettiin valkoisella liidulla, tärkeät asiat värillisellä. Liidut oli pakattu pahvisiin pikkurasioihin ja liidut aina toimivat. Eivät kuivuneet, joskus vähän kostuivat tosin. Niitä raapustuksia pyyhittiin taulusienellä, joka kasteltiin vedellä, jota saa hanasta.

Nostalgian nimissä liitutaulut muuntautuivat hipsterikahviloiden menuiksi, lattea, cappucinoa… tai lastenhuoneen seinäksi. Muuttuivat tosin samalla mustiksi.

Tuokaa vihreät  liitutaulut takaisin ja korallit pelastuu.

Nostalgiahuumassa lisää edellisen korallinpunaisen sulosointuisia sävyjä koulun kirja-arkistosta.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s