Kurkkusalaatti

IMG_0913

IMG_0881

Suomen puolustusvoimien metsäkuosi M05 eli kurkkusalaatti on palvellut kotimaisena camouflagena. Siinä on tiivistettynä suomalaisen metsän värit tieteellisen tarkasti määriteltyinä. Kuosi vapautui siviilikäyttöön vuonna 2016. Sen rinnalle on kehitetty pakkaskuosi, jossa kirkkain vihreä on korvattu harmaalla ja yleissävy on paljon hillitympi ja taitettu. Kun tuota maastoa katselee, niin hyvinkin tunnistaa nuo sävyt. Tietenkin on vielä kotimainen lumipuvun valkopitoinen khakin beigenvihertävällä värillä maustettu kuosi. Onhan tuo entinen ”sorsassa” (ryhditön lätsä) näkyvä M62 jokseenkin pehmoinen ja mukavan lempeä. Värit tietenkin ovat myös käytöissä ja pesuissa haalistuneet.

IMG_0915_1

Joissain maissa matkatessa on hyvä muistaa, että armeijan camo-kuosi on jopa kielletty ja muuallakin se saattaa herättää ikäviä mielleyhtymiä. Tällaisia maita on yllättävän monta kuten Jamaika, Nigeria tai Saudi-Arabia. Tuota ei ehkä tule ajatelleeksi miten voimakkaita tunteita ja mielikuvia tähän kuosiin ja myös khakiin värinä liittyy. Mieltä kuohuttavan värin ei siis tarvitse olla kiihkoa nostattava hehkuvan punainen, oranssi tai räikeän violetti, se saattaakin olla taitettu ja vaimennettu maastovihreä.

Kyle Ng esittelee hauskassa dokumenttisarjassa Social Fabric (Netflix) myös camo-kuosia yhtenä street wearin ilmiöistä, kaikkiaan irtonainen, letkeä juttusarja.

IMG_0923_1
Gattusollakin oma camo-kuosinsa, joka sopisi hyvin tuonne syksyllä harmaantuvaan horsmapusikkoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s