Khaki / Khaki

IMG_0879

IMG_0867

The autumn forest invites to depict soft broken greens spiced with bitter counter-colors like red-violet. When shooting photos, the mind is preoccupied with different terrain colors, like what is khaki?

Is khaki a sandy beige or more olive green? Confusing and midblowing. Originally, khaki is a Hindu and Urdu language meaning dust or dry land. As such, it was a suitable color for military clothing for British conquerors. The dirt was not even visible in the uniforms of marching solders in the parades. And in real war situations it was definitely better than the shimmering bright red of the jacket (the redcoat). In the past, bright reds and other brilliantly saturated colors were commonly used in military uniforms. Then they remained the outfits of ceremonies aimed only at tourists in various guard exchange performances.

This color, too, is associated with the history of colonialism. The uniforms of the British soldiers turned green and eventually turned olive green. By World War II, the costumes of American soldiers were already known as Army Green, and khaki had taken on a whole new meaning.

Khaki in all its shades has finally formed the widest variety of camouflage patterns around the world. Millions of terrain images have been photographed and the most effective terrain patterns have been calculated by various military engineering and research departments. Sometimes the color combinations look quite surprising and the patterns range from pixel to organic tentacles.

Here’s a girly heart-softened version from a trip to Florence from last year.

Syksyinen metsä kutsuu kuvaamaan pehmeitä murrettuja vihreitä maustettuna kirpeillä vastaväreillä kuten punavioletilla. Kuvatessa mieltä askarruttavat erilaiset maastovärit, kuten mitä on khaki?

Onko khaki hiekanvärinen beige vai enemmänkin oliivinvihreä? Hämmentävää ja sekaannuksia aiheuttavaa. Alun perin khaki on hindun ja urdun kieltä tarkoittaen pölyä tai kuivaa maata. Sellaisena se olikin brittivalloittajille sopiva armeijan vaatetuksen väri. Lika ei edes näkynyt paraatissa marssivissa rivistöissä ja tositilanteissa se oli ehdottomasti parempi kuin räikyvän kirkas punainen takin sävy (the redcoat). Aiemmin armeijan univormuissa käytettiin yleisesti kirkkaita punaisia ja muita loistavan kylläisiä värejä. Sitten ne jäivät ainoastaan turisteille suunnattujen seremonioiden asusteiksi erilaisissa vahdinvaihtoesityksissä.

Tämäkin väri sitoutuu kolonialismin historiaan. Brittisotilaiden univormut vihertyivät ja lopulta muuttuivat oliivinvihreiksi. Toisen maailmansodan aikaan amerikkalaissotilaiden puvut olivat jo meidän tuntemaa armeijanvihreää ja khaki oli saanut täysin uuden merkityksen.

Khaki kaikissa sävyissään on lopulta muodostanut mitä erilaisimpia camouflage-kuoseja ympäri maailmaa. Erilaisilla armeijan insinööri- ja tutkimusosastoilla on kuvattu miljoonia maastokuvia ja laskettu mahdollisimman tehokkaita maastoutumiskuvioita. Toisinaan väriyhdistelmät näyttävät varsin yllättäviltä ja kuviot vaihtelevat pikselisistä löysiin lonkeroihin.

Tässä tyttömäinen sydämin pehmennetty versio Firenzen reissulta viime vuodelta.

IMG_0898

IMG_0896
Camouflage-kuvio on lähinnä klassista Woodland-kuosia pehmeine lonkeroineen ja neljällä värillä toteutettuna.
IMG_0904
Janitan sopivan pyöreäkärkiset vihreät kengät istuvat mukavasti syksyyn (ja jalkoihin).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s