Green Leaves

IMG_0639

“Colour is one of those truly wonderful subjects that will always keep you feeling like a beginner. It is this quality that makes colour so worth it (just like life itself).”

Hella Jongerius, muotoilija

Ihastuttava kuosi Green leaves Uhanalta on tietenkin syvän vihreä. Tässä vihreä vaate on omimmillaan, sen kaikissa merkityksissä. Tuotteen valmistus on avattu läpinäkyvästi kuluttajalle, se kestää aikaa ja on vielä muistutus oman rakkaan kotikaupunkini vehreydestä. Lehdet kuosiin on poimittu Pyynikin rinteiltä Tampereelta.

IMG_0631

Vihreä, puhtaana ja kylläisenä sattui olemaan Pantonen nimeämä vuoden 2017 väri nimellä Greenery. Jostain kumman syystä omaan kaappiinkin oli vuoden mittaan ilmestynyt kirkkaan vihreitä vaatekappaleita, aivan kuin itsestään. Näin trendit juuri toimivat. Jokin tietty väri tuntuu yllättäen ajankohtaiselta ja haluttavalta. Usein se tapahtuu jo hieman ennakoiden. Samoihin väreihin kyllästyy ja mieli halajaa jotakin, jota ei aikoihin ole nähnyt. Kuinka ollakaan sitä ilmaantuu myös trendikarttoihin. Ohessa vielä vuoden 2018 Pantonen ennusteen vihreitä. Nämähän ovat jo teollisuuden näkökulmasta vanhoja ja aikansa eläneitä. Siellä tarkkaillaan paljon myöhempiä ennusteita ja katsotaan kauas tulevaisuuteen.

20180808_142923 (1)

Trendeistä puheen ollen, WGSN, kansainvälinen trendiennusteyritys, huomauttaa sivuillaan: “Studies suggest that subconscious judgement about products is made within 90 seconds of initial viewing, and up to 90% of that is based on colour alone.” Tämä siis sähköisessä mediassa, joten värillä ja voimakkaalla sellaisella, on yhä suurempi merkitys.

Niin tiedoksenne, että vuoden 2020 tunnusväri on mintunvihreä nimeltään Neo Mint. Siinä yhdistyvät neofuturismi ja luonto, viitaten samalla käsitteeseen Phygital eli Physical+Digital. Sehän ei aivan ole tämän viikon kirkkaan, saturoidun vihreän kaltainen, mutta ennustakoon tulevia vaatekaappeja ja kännyköitä ym härpäkkeitä. WGSN:n aineisto ei ole kaikilta osin ilmaista, mutta jotain siellä kuitenkin jaetaan ihan jokamiehille.

Margrethe Odgaard kertoo hurmaavasti väripäiväkirjoistaan. Hän kerää värihavaintojaan matkoillaan värittämällä kynillä ja vesiväreillä ruutuja päiväkirjaansa ja herää samalla näkemään ympäristönsä tarkemmin ja herkemmin. Tällaista pitämään! Reissuissa vain tahtoo käsilaukkuun mahtua yleensä muutama kynä, eikä tarvittavaa massiivista värimateriaaliarsenaalia.

Toinen väritutkijamuotoilija Hella Jongerius tutkii ja sekoittelee erivärisiä mustia ruutuja, ihmettelee varjoja sekä on kirjoittanut myös kirjan ”I don’t have a favourite colour” . Hän on lausunut näyttelynsä Breathing Colour yhteydessä:

“Breathing Colour is a statement about the strength, imperfection and versatility of colour as a reaction to the flatness of the colours produced by industry.”

(Tästä postauksesta ehkä huomaa, että työt ovat käynnistyneet.)

IMG_0632

Siitä trendiväristä, joka oli ristitty Greeneryksi tuli muistumia kauneimpiin näkemiini vihreisiin lehvästöihin. Tässä vielä yksi sellainen eli Monet’n maalaama lummelampi Givernyssa muistona vihreimmästä vihreästä, joka on lampeen heijastuneena häilyvä, kerroksellinen, veden, pohjamudan, lumpeiden, pajun oksien ja taivaan sekoitus.

givernylampi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s