Heikki-enon sitruunat

IMG_0480

Heikki-enolla oli muovisitruunoita. Ne olivat ainoat muoviset esineet Artekin huonekalujen ja pellavaisten tekstiilien joukossa. Ai niin, olihan siellä myös seitsemän Yki Nummen valkoista pöytävalaisinta ja Lokki katossa. Muutenkin huushollin esineistä puhuttiin ihmisten nimillä, Metsovaaran matto, Alvar Aallon tuolit, Kukkapuron sohva, Sarpanevan maljakko. Mutta takaisin sitruunoihin, niihin muovisiin ja keltaisiin. Aira-täti oli luultavasti kyllästynyt ostamaan joka viikko uusia tuoreita, koska sitruunat olivat sisustuksessa aksenttina, ei suinkaan kala-aterialle tarkoitettuja lisukkeita.

Aksenttina kirpeän kirkas keltainen toimii omassa vaatekaapissanikin. Sieltä löytyy keltaisia sukkia ja huiveja sekä vetoketjuja urheiluvaatteissa. Silmälasien aisat ovat neonkeltaiset. Vaikea kuvitella kokonaista keltaista asua sopimaan tähän beigen ja lauantaimakkaran väritykseeni.

IMG_0465

IMG_0469

IMG_0483

Kesäisenä aksenttina toimivat päivänkakkarakorvikset Pinjapuulta.

Tällä viikolla mediassa nähtiin keltaista hillitysti ruskettuneen Melanian yllä, kreikkalaisen jumalattaren puvussa sekä takkimekossa. Jälkimmäisestä tuli kyllä mieleen enemmänkin Hyacinthin (Bucket, lausutaan Bouquet) ihastuttava hahmo, jolla pokka pitää. Siis hoikkana ja yksivärisenä eikä kukikkaana, kuten yleensä.

IMG_0401IMG_0400IMG_0384IMG_0437

Ruusut Tampereen Arboretumissa toistavat noita haalean keltaisia sävyjä auringonpaisteessa. Ylikukkineet ruusut ovat jotenkin melankolisia, uhkeita kauneuden viime henkäyksiä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Heikki-enon sitruunat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s