Heikki-enon sitruunat / Lemons of Uncle Heikki

IMG_0480

Uncle Heikki had plastic lemons. They were the only plastic objects among Artek’s wooden furniture and linen textiles. Oh yeah, there were also seven Yki Nummi white table lamps and a Seagull lamp on the roof. By the way, in my uncle’s household the everyday objects were talked about using people’s names, Metsovaara’s carpet, Alvar Aalto’s chairs, Kukkapuro’s sofa, Sarpaneva’s vase. But back to the lemons, those plastic and yellow. Aunt Aira was probably tired of buying new fresh every week because the lemons were the essential accent in the decor, by no means the side dishes for the fish meal.

As an accent, the piquant bright yellow also works in my own wardrobe. There you will find yellow socks and scarves as well as zippers in sportswear. The handles of the spectacles are neon yellow. Hard to imagine a whole yellow outfit to match this coloring of beige and bologna sausage.

The summer accent is daisy earrings from Pinjapuu.

This week, yellow was seen in the media over the moderately tanned Melania Trump, in the costume of a Greek goddess, and in a jacket dress. The latter bought to mind more Mrs Hyacinth’s (Bucket, pronounced Bouquet) adorable character in the hilarious TV series Keeping Up Appearances, just slimmer and more monochrome and not floral as usual.

The roses in the Tampere Arboretum reproduce those pale-yellow shades in the sunshine. Overflowing roses are somehow melancholy, voluptuous last breaths of beauty.

Heikki-enolla oli muovisitruunoita. Ne olivat ainoat muoviset esineet Artekin huonekalujen ja pellavaisten tekstiilien joukossa. Ai niin, olihan siellä myös seitsemän Yki Nummen valkoista pöytävalaisinta ja Lokki katossa. Muutenkin huushollin esineistä puhuttiin ihmisten nimillä, Metsovaaran matto, Alvar Aallon tuolit, Kukkapuron sohva, Sarpanevan maljakko. Mutta takaisin sitruunoihin, niihin muovisiin ja keltaisiin. Aira-täti oli luultavasti kyllästynyt ostamaan joka viikko uusia tuoreita, koska sitruunat olivat sisustuksessa aksenttina, ei suinkaan kala-aterialle tarkoitettuja lisukkeita.

Aksenttina kirpeän kirkas keltainen toimii omassa vaatekaapissanikin. Sieltä löytyy keltaisia sukkia ja huiveja sekä vetoketjuja urheiluvaatteissa. Silmälasien aisat ovat neonkeltaiset. Vaikea kuvitella kokonaista keltaista asua sopimaan tähän beigen ja lauantaimakkaran väritykseeni.

IMG_0465

IMG_0469

IMG_0483

Kesäisenä aksenttina toimivat päivänkakkarakorvikset Pinjapuulta.

Tällä viikolla mediassa nähtiin keltaista hillitysti ruskettuneen Melanian yllä, kreikkalaisen jumalattaren puvussa sekä takkimekossa. Jälkimmäisestä tuli kyllä mieleen enemmänkin Hyacinthin (Bucket, lausutaan Bouquet) ihastuttava hahmo, jolla pokka pitää. Siis hoikkana ja yksivärisenä eikä kukikkaana, kuten yleensä.

IMG_0401IMG_0400IMG_0384IMG_0437

Ruusut Tampereen Arboretumissa toistavat noita haalean keltaisia sävyjä auringonpaisteessa. Ylikukkineet ruusut ovat jotenkin melankolisia, uhkeita kauneuden viime henkäyksiä.

2 kommenttia artikkeliin ”Heikki-enon sitruunat / Lemons of Uncle Heikki

  1. Hi Christie,
   I have finally published my blog in English. This took few years to make, but a lot of the thoughts are still valid today.
   Hope you are fine!
   Pirjo

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s