Siniset aallot / Blue waves

IMG_0213

I finally also found use for this classic pair. They have been useless in the display case and now in the wave of admiration of blue glass ended up on the everyday summer table. Filthy-rich people can also move to live in an Aalto Vase in London. 61 The Oxford Street glass palace has been influenced by its curved shapes from the Aalto vase. Are you aware of the original inspiration of the shapes, i.e. Eskimo leather pants?

The blue glass vase, usually in the display case, still connotes the early uses of colored glass in the dizzyingly bright windows of churches. Originally, expensive blue was reserved only for the most valuable people in the pictures. The cloak or mantle of the Virgin Mary was always ultramarine blue and later also a lighter sky blue. In Italian (as in Russian) there are at least two words for blue. In Italian, azzurro is that lighter azure and blu closer to ultramarine and a darker shade from it.

Viimein löysin myös käyttöä tälle klassikkoparille. Ovat turhaan pölyttyneet vitriinissä ja nyt sinisen lasin ihailuinnostuksen vallassa päätyivät arkiseen kesäpöytään. Aalto-vaasiin voivat myös raharikkaat muuttaa asumaan Lontoossa. 61 Oxford Street  -lasipalatsi on saanut vaikutteita kaareviin muotoihinsa Aalto-vaasista. Lienevätkö tietoisia muotojen alkuperäisestä innoituksesta eli eskimonaisen nahkahousuista?

Vitriinissä yleensä majaillut sininen lasiaalto jotenkin vielä konnotoi varhaisiin värillisen lasin käyttöyhteyksiin kirkkojen huumaavan kirkkaissa ikkunoissa. Alunperin kallis sininen oli varattu ainoastaan arvokkaimmille henkilöille kuvissa. Neitsyt Marian viitta tai vaippa oli aina ultramariinin sininen ja myöhemmin myös vaalempi taivaansininen. Italian kielessä (kuten venäjässäkin) on ainakin kaksi sanaa siniselle. Italiaksi azzurro on tuo vaaleampi taivaansininen ja blu lähempänä ultramariinia ja siitä tummempaa sävyä.

IMG_0216

IMG_0224

IMG_0221

Marimekon sinisen kassin sai ”hopeamitallikankaasta” kaupan päällisinä. Tekstinikkarilla ollut idearikas brändäyspäivä, hopeamitallikangas on siis sekundakangasta. Kauniit siniset yhdessä joka tapauksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s