Siniset aallot

IMG_0213

Viimein löysin myös käyttöä tälle klassikkoparille. Ovat turhaan pölyttyneet vitriinissä ja nyt sinisen lasin ihailuinnostuksen vallassa päätyivät arkiseen kesäpöytään. Aalto-vaasiin voivat myös raharikkaat muuttaa asumaan Lontoossa. 61 Oxford Street  -lasipalatsi on saanut vaikutteita kaareviin muotoihinsa Aalto-vaasista. Lienevätkö tietoisia muotojen alkuperäisestä innoituksesta eli eskimonaisen nahkahousuista?

Vitriinissä yleensä majaillut sininen lasiaalto jotenkin vielä konnotoi varhaisiin värillisen lasin käyttöyhteyksiin kirkkojen huumaavan kirkkaissa ikkunoissa. Alunperin kallis sininen oli varattu ainoastaan arvokkaimmille henkilöille kuvissa. Neitsyt Marian viitta tai vaippa oli aina ultramariinin sininen ja myöhemmin myös vaalempi taivaansininen. Italian kielessä (kuten venäjässäkin) on ainakin kaksi sanaa siniselle. Italiaksi azzurro on tuo vaaleampi taivaansininen ja blu lähempänä ultramariinia ja siitä tummempaa sävyä.

IMG_0216

 

IMG_0224

IMG_0221

Marimekon sinisen kassin sai ”hopeamitallikankaasta” kaupan päällisinä. Tekstinikkarilla ollut idearikas brändäyspäivä, hopeamitallikangas on siis sekundakangasta. Kauniit siniset yhdessä joka tapauksessa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s