Parergon

Väri on värissyt tässä vuoden mittaan ja uudet havainnot ovat saaneet toisenlaisia muotoja, joten tekstin tuottaminen on jäänyt varjoihin. Oma väriajattelu on saanut konkreettisia muotoja Huihai-studiossa Tampereella miljoonatornin alakerrassa. Akryylimaalauksia on syntynyt silkasta nautinnosta. Mukaan on sitoutunut äidin vanhojen lakanoiden suikaleita, pigmenttejä ja kangasprintterin hukkavärejä.

Maalauksia on esillä yhteisnäyttelyssä Galleria Koppelossa Tampereella (Kauppakatu 14, avoinna ti-pe klo 12-18 ja la-su 12-15) marraskuussa 2020 (7.-29.11.). Näyttelyryhmän muodostaa neljä taiteen tohtoria: Elina Heikkilä, Jouni Sarpola ja Mikko Snellman allekirjoittaneen Pirjo Seddikin ohella. Ryhmän nimenä on ollut laavalamput. Nimi viittaa paitsi kitsahtavaan sisustuselementtiin myös ajatusklimppeihin, jotka hajautuvat ja yhdistyvät näennäisen sattumanvaraisesti. Olemme kaikki myös toimineet ”kansankynttilöinä” taiteen ja visuaalisen opetuksen parissa.

Lähtökohtana näyttelylle oli (kunnian)osoitus taiteilijoille ja ajattelijoille. Vähitellen huomasimme kiinnittävämme huomiota enemmän taustalla ja sivussa oleviin asioihin itse taiteilijoiden ja ajattelijoiden sijaan. Varjot, reunat ja marginaalit sekä väheksytyt ja sivuutetut hahmot asettuivat keskiöön.

Antiikin kreikassa ergon tarkoittaa teosta, työtä ja toimintaa. Parergon puolestaan merkitsee sen sivussa, reunassa, lisäyksenä olevaa. Parergon on rajapinta, samanaikaisesti teoksen sisä- ja ulkopuolella. Näyttelymme kirjallinen osuus on Parergon.

Kuvassa Laure eli les larmes d’Eros (2019-20), joka on mukana myös näyttelyssä.

Tässä puolestaan on Malou (2020), joka on saanut Ilvespuiston variksen muodon.

Ohessa myös itse Parergon, pieni lehdykkä, johon kirjoitimme pohdintoja teosten reunoista ja ympäriltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s