Parergon /Parergon

The color has vibrated here over the years and the new findings have taken different forms, so the producing text has been overshadowed. My own color thinking has taken concrete forms in the Huihai studio in Tampere, downstairs of the so called “Millions tower”. Acrylic paintings have been born out of sheer enjoyment. Strips, pigments and waste colors from the fabric printer are painted on the mother’s old sheets.

The paintings will be on display in a joint exhibition at Galleria Koppelo in Tampere (Kauppakatu 14, open Tue-Fri 12-18 and Sat-Sun 12-15) in November 2020 (7-29 November). The exhibition group consists of four Doctors of Art: Elina Heikkilä, Jouni Sarpola and Mikko Snellman, along with the undersigned Pirjo Seddiki. The group has been called lava lamps. The name refers not only to a kitsh interior element but also to thought clumps that disperse and merge seemingly randomly. We have all also acted as “folk candles” in art and visual teaching.

The starting point for the exhibition was a show of (honor) for artists and thinkers. Gradually, we found ourselves paying more attention to the things behind and on the sidelines than the artists and thinkers themselves. Shadows, edges, and margins, as well as underestimated and ignored characters, centered.

In ancient Greece, ergon means work and action. Parergon, on the other hand, means on the side, on the edge, of the margin or appendix. Parergon is the interface, simultaneously inside and outside the work. The written part of our exhibition is called Parergon.

Väri on värissyt tässä vuoden mittaan ja uudet havainnot ovat saaneet toisenlaisia muotoja, joten tekstin tuottaminen on jäänyt varjoihin. Oma väriajattelu on saanut konkreettisia muotoja Huihai-studiossa Tampereella miljoonatornin alakerrassa. Akryylimaalauksia on syntynyt silkasta nautinnosta. Mukaan on sitoutunut äidin vanhojen lakanoiden suikaleita, pigmenttejä ja kangasprintterin hukkavärejä.

Maalauksia on esillä yhteisnäyttelyssä Galleria Koppelossa Tampereella (Kauppakatu 14, avoinna ti-pe klo 12-18 ja la-su 12-15) marraskuussa 2020 (7.-29.11.). Näyttelyryhmän muodostaa neljä taiteen tohtoria: Elina Heikkilä, Jouni Sarpola ja Mikko Snellman allekirjoittaneen Pirjo Seddikin ohella. Ryhmän nimenä on ollut laavalamput. Nimi viittaa paitsi kitsahtavaan sisustuselementtiin myös ajatusklimppeihin, jotka hajautuvat ja yhdistyvät näennäisen sattumanvaraisesti. Olemme kaikki myös toimineet ”kansankynttilöinä” taiteen ja visuaalisen opetuksen parissa.

Lähtökohtana näyttelylle oli (kunnian)osoitus taiteilijoille ja ajattelijoille. Vähitellen huomasimme kiinnittävämme huomiota enemmän taustalla ja sivussa oleviin asioihin itse taiteilijoiden ja ajattelijoiden sijaan. Varjot, reunat ja marginaalit sekä väheksytyt ja sivuutetut hahmot asettuivat keskiöön.

Antiikin kreikassa ergon tarkoittaa teosta, työtä ja toimintaa. Parergon puolestaan merkitsee sen sivussa, reunassa, lisäyksenä olevaa. Parergon on rajapinta, samanaikaisesti teoksen sisä- ja ulkopuolella. Näyttelymme kirjallinen osuus on Parergon.

Ohessa myös itse Parergon, pieni lehdykkä, johon kirjoitimme pohdintoja teosten reunoista ja ympäriltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s